контакт тел. +381 (11) 3034 353  |  ел. адреса: info@omega.rs
Српски  |  English

Софтвер: Мудл (Moodle)

Сократ Не могу никога ничему научити, могу га само навести да размишља.

Мудл је софтвер који се користи као платформа за електронско учење. Прецизније речено у питању је ЛМС (енг. „Learning Management System“) што бисмо могли превести као „Систем за управљање учењем“. Поједностављено речено, то је софтвер који омогућује предавачима постављање образовних материјала на Интернет и координацију активности полазника онлајн курса. Примери образовних материјала које предавачи могу поставити су Пауер поинт презентације, лекције, тестови и сл. а пример активности полазника су дискутовања на форумима, писање семинарских радова итд.

Зашто Мудл?

Мудл није једини ЛМС који можете користити али је по нашем мишљењу најпримеренији у већини случајева из неколико разлога:

  • Као што смо већ поменули, тренутно га користи више од 36 милиона корисника у 210 земаља, доступан је на 75 језика, укључујући и српски. Ово је гаранција да ће се Мудл и даље развијати у складу са потребама корисника.
  •  У питању је софтвер отвореног кода (енг. „Open source“), можете га бесплатно преузети, инсталирати и користити без ограничења.
  •  Једноставан је за коришћење па је време потребно за обуку предавача (тренера) релативно кратко а полазници онлајн курсева такође имају лакши посао приликом првог сусрета са Мудлом.

Коришћење

Мудл можете сами инсталирати и одржавати уз помоћ вашег ИТ сектора или га изнајмити од нас.  У том случају Омега обезбеђује све неопходне ресурсе за његово функционисање (хостинг, инсталирање, одржавање) као и техничку подршку.

Цена ове услуге зависи од више фактора (број курсева, полазника, предавача итд. и утврђује се након анализе стања (прве фазе увођења ел. учења).

Техничка подршка

Ваши предавачи (тренери) се могу ослонити и на нашу техничку подршку из домена коришћења Мудла и осталих софтвера које користе у припреми и реализацији курсева. Стандардно се ова врста подршке пружа радним данима од 10 до 17 сати, ел. поштом и телефоном. Уколико је потребно можемо договорити и друге термине или начине пружања подршке.

Такође, можемо обезбедити и корисничку подршку за полазнике, било да су у питању Ваши запослени или студенти. Услови пружања су исти као и за предаваче (тренере).

Контакт

ОМЕГА

Џорџа Вашингтона 12,
11000 Београд, Србија

тел. +381 (11) 30 34 353,
ел. адреса: info@omega.rs