контакт тел. +381 (11) 3034 353  |  ел. адреса: info@omega.rs
Српски  |  English

Адоби Илустратор (Adobe Illustrator)

Илустратор је најпоузданији професионални алат за векторско цртање.

Адоби Илустратор (Adobe Illustrator)Коме је тренинг намењен?

Тренинг је првенствено намењен графичким дизајнерима, илустраторима, преламачима, оператерима графичке припреме, Интернет дизајнерима. Биће изузетно користан и онима који се баве програмима за 3Д моделовање, као и фотографима који имају намеру да Илустратор користе као подршку Фотошопу.

Потребно предзнање

Неопходно је познавање рада на рачунару под оперативним системом Мајкрософт Виндоуз (Microsoft Windows). Није потребно никакво предзнање рада у неким другим програмима за векторско цртање и дизајн.

Шта ћете знати након тренинга?

По завршетку тренинга моћи ћете самостално да израдите свој: летак, плакат, корицу за књигу, визит карту, подлогу за Интернет презентацију, али и да израдите допадљиве табеле и графиконе за потребе презентовања у програмима који су за то специјализовани (нпр. Мајкрософт Пауер Поинт).

Теме

Стандардне теме које овде наводимо се додатно могу прилагодити у зависности од Ваших специфичних потреба. Исто важи и за практичне примере који се користе на тренингу.

  • Увод: векторски објекти и битмапе, логика вектора, радно окружење, основна подешавања, цртање основних облика, селектовање објеката, померање, ротирање и промена величине.
  • Цртање: цртање слободном руком, глатке (Безијеове) криве – Пен алатка, накнадно мењање и дотеривање цртежа.
  • Рад са више објеката: груписање објеката, поравнање објеката, помоћне линије и мрежа помоћних линија.
  • Контуре: основне операције над контурама, четкице, прављење новог трага четкице, конвертовање у криву, боја контуре, основе теорије боја, колорни модели.
  • Текст: основе типографије и писма, текст у контури и на путањи, ефекти над текстом, текст као маска, напредна типографија, табеле.
  • Слојеви: основно о слојевима, организовање објеката уз помоћ слојева, маске.
  • Рад са битмапама: специјални ефекти (филтери) на битмапама, израда 3Д објеката и примена битмапа на 3Д објекте, увоз слика.
  • Штампање и припрема за штампу: основни појмови о процесу и технологијама штампе, стандардна припрема за офсет, припрема корица за књиге и часописе, припрема подлоге за Интернет презентацију.

Трајање и организација

Тренинг укупно траје 24 школска часа. У договору са клијентом се одређује интензитет наставе а најчешће се организује у целодневној (8 часова) или полудневној (4 часа) варијанти.

Осим тога, за учеснике је обезбеђен и приступ Омегином порталу за електронско учење са додатним садржајима и активностима. Стандардно, они ту могу пронаћи материјале у различитим форматима (текст, видео и аудио запис), корисне линкове, упитнике и тестове за самопроверу знања. Такође, по потреби им се у онлајн окружењу могу организовати дискусије на форумима, рад на заједничком документу и сл. Ове додатне активности се спроводе уз асистенцију модератора.

Језик

Тренинзи се стандардно изводе на српском језику а по потреби се могу извести на енглеском.

Цена и услови плаћања

Цена тренинга по полазнику је 30.000,00 дин. + 20 % ПДВ. У случају већег броја полазника одобравамо посебне попусте а плаћање се може извршити у року од 30 дана од завршетка тренинга.


Како да закажете тренинг?

Најбржи начин да закажете тренинг јесте да нас контактирате телефоном на 011 30 34 353 или ел. поштом на адресу info@omega.rs како бисмо разменили све неопходне информације.