контакт тел. +381 (11) 3034 353  |  ел. адреса: info@omega.rs
Српски  |  English

Адоби ИнДизајн (Adobe InDesign)

Индизајн је најпоузданији професионални алат за прелом текста.

Адоби ИнДизајн (Adobe InDesign)Коме је тренинг намењен?

Курс је првенствено намењен дизајнерима, техничким уредницима, преламачима и оператерима графичке припреме, али и новинарима, уредницима, писцима и свима онима који желе да сазнају више о томе како настају штампане публикације.

Потребно предзнање

Неопходно је познавање рада на рачунару под оперативним системом Мајкрософт Виндоуз (Microsoft Windows). Није неопходно никакво предзнање рада у неким другим програмима за векторско цртање или обраду слика али је пожељно.

Шта ћете знати након тренинга?

По завршетку тренинга моћи ћете самостално да израдите свој: часопис, књигу, летак, плакат, корицу за књигу, визит-карту, итд.

Теме

Стандардне теме које овде наводимо се додатно могу прилагодити у зависности од Ваших специфичних потреба. Исто важи и за практичне примере који се користе на тренингу.

  • Увод: рад са документима, радно окружење.
  • Рад са више објеката: поравнавање објеката, груписање објеката, трансформације.
  • Боје: колорни модели, посебне боје, Пантоне палета.
  • Рад са текстом: оквири, алати за унос текста, увожење текста из других програма, стилови, прелом текста уз помоћ стилова, чишћење „прљавог“ прелома.
  • Рад са сликама: формати слика, оквири за слике, увоз слика и скалирање.
  • Фини прелом: слагање слика и текста, табеле, фусноте.
  • Дизајн: провидност, сенке, слојеви и маске, интеграција са другим програмима: Илустратор, Фотошоп.
  • Штампање: врсте штампача и штампе, сепарација боја, монтажа страница.

Трајање и организација

Тренинг укупно траје 24 школска часа. У договору са клијентом се одређује интензитет наставе а најчешће се организује у целодневној (8 часова) или полудневној (4 часа) варијанти.

Осим тога, за учеснике је обезбеђен и приступ Омегином порталу за електронско учење са додатним садржајима и активностима. Стандардно, они ту могу пронаћи материјале у различитим форматима (текст, видео и аудио запис), корисне линкове, упитнике и тестове за самопроверу знања. Такође, по потреби им се у онлајн окружењу могу организовати дискусије на форумима, рад на заједничком документу и сл. Ове додатне активности се спроводе уз асистенцију модератора.

Језик

Тренинзи се стандардно изводе на српском језику а по потреби се могу извести на енглеском.

Цена и услови плаћања

Цена тренинга по полазнику је 30.000,00 дин. + 20 % ПДВ. У случају већег броја полазника одобравамо посебне попусте а плаћање се може извршити у року од 30 дана од завршетка тренинга.


Како да закажете тренинг?

Најбржи начин да закажете тренинг јесте да нас контактирате телефоном на 011 30 34 353 или ел. поштом на адресу info@omega.rs како бисмо разменили све неопходне информације.