контакт тел. +381 (11) 3034 353  |  ел. адреса: info@omega.rs
Српски  |  English

Напредне технике регрутације и селекције

Запослите карактер, изградите остало.

Напредне технике регрутације и селекцијеКоме је тренинг намењен?

Тренинг је намењен менаџерима људских ресурса или запосленима у кадровским службама који се баве регрутацијом и селекцијом кадрова. Такође, курс ће бити изузетно користан и пословним људима / предузетницима / руководиоцима који повремено раде поменути посао.

Потребно предзнање

Да бисте максимално искористили тренинг пожељно је да сте особа са израженим смислом за комуникацију. Пожељно је и основно познавање рада на рачунару.

Шта ћете моћи након тренинга?

Након тренинга ћете бити у стању да:

 • Уочите и издвојите најбоље изворе за регрутацију ваших кадрова (Интернет презентације, агенције за запошљавање, новински огласи).
 • Извршите адекватну селекцију који ће кандидати бити позвани на разговор на основу њихових биографија.
 • Примените најефикасније технике интервјуисања кандидата у циљу најбољег избора.
 • На бази основних техника  регрутације добијете што више података о кандидатима у циљу упоређивања њихових способности са захтевима радне позиције.

Опис тренинга

Тренинг обилује примерима и симулацијама ситуација из свакодневне праксе. Ево неколико примера: симулација разговора са некомуникативним кандидатима, како проверити начин реаговања кандидата под стресом и сл.

Такође, на тренингу се као алат за демонстрацију напредних техника регрутације користи наша Интернет апликација „Омега ХР офис“, модул за регрутацију . Овај модул ће учесницима бити на располагању за вежбање у периоду од 6 месеци.

Теме

Стандардне теме које овде наводимо се додатно могу прилагодити у зависности од Ваших специфичних потреба. Исто важи и за практичне примере који се користе на тренингу.

 • Идентификовање захтева слободног радног места.
 • Извори за регрутацију кадрова: агенције за регрутацију, селекцију и Head Hunting, специфичности различитих извора, састављање огласа за радну позицију.
 • Процена кандидата на основу радне биографије: најчешће ставке и грешке у писању радне биографије, провера истинитости радне биографије.
 • Интервју: процена карактера кандидата, невербална комуникација кандидата, провера истинитости радне биографије, провера мотивисаности кандидата, „Трик питања“.
 • Комуникација са кандидатима након интервјуа: обавештавање кандидата, остављање „отворених врата“ за будућу сарадњу.
 • Информатичка подршка у процесу регрутације: организовање базе кандидата, креирање базе података, унос и преглед података, прикупљање података преко Интернета.

Трајање и организација

Тренинг укупно траје 16 школских часова. У договору са клијентом се одређује интензитет наставе а најчешће се организује у целодневној (8 часова) или полудневној (4 часа) варијанти.

Осим тога, за учеснике је обезбеђен и приступ Омегином порталу за електронско учење са додатним садржајима и активностима. Стандардно, они ту могу пронаћи материјале у различитим форматима (текст, видео и аудио запис), корисне линкове, упитнике и тестове за самопроверу знања. Такође, по потреби им се у онлајн окружењу могу организовати дискусије на форумима, рад на заједничком документу и сл. Ове додатне активности се спроводе уз асистенцију модератора.

Језик

Тренинзи се стандардно изводе на српском језику а по потреби се могу извести на енглеском.

Цена и услови плаћања

Цена тренинга по полазнику је 30.000,00 дин. + 20 % ПДВ. У случају већег броја полазника одобравамо посебне попусте а плаћање се може извршити у року од 30 дана од завршетка тренинга.


Како да закажете тренинг?

Најбржи начин да закажете тренинг јесте да нас контактирате телефоном на 011 30 34 353 или ел. поштом на адресу info@omega.rs. како бисмо разменили све неопходне информације.