контакт тел. +381 (11) 3034 353  |  ел. адреса: info@omega.rs
Српски  |  English

ПХП (PHP)

ПХП (PHP)Коме је тренинг намењен?

Тренинг је намењен свима који желе да развијају Интернет апликације.

Потребно предзнање

Неопходно је да полазници поседују солидно знање ХТМЛ-а а пожељно је да већ користе неки од алата за креирање Интернет презентација.

Шта ћете моћи након тренинга?

Моћи ћете израђивати динамичке Интернет презентације. Неки од типичних примера су: Интерактивни огласи, системи за тестирање студената, системи за слање електронске поште, једноставнији ЦМС системи, Интернет продавнице и сл. Такође, бићете оспособљени да пројектујете и креирате базе података које се могу имплементирати као део било ког већег софтверског система.

Опис тренинга

На почетку тренинга полазници се упознају са логиком креирања база података. Систем за управљање базама података који се користи за приказ практичних примера из ове области је MySQL (Мај Ес Ку Ел). Затим се тежиште курса пребацује на програмирање, односно на програмски језик ПХП. Те две целине се прожимају током читавог курса кроз израду једне практичне апликације на којој је могуће приказати и применити све концепте и технике предвиђене планом и програмом рада.

Теме

Стандардне теме које овде наводимо се додатно могу прилагодити у зависности од Ваших специфичних потреба. Исто важи и за практичне примере који се користе на тренингу.

  • Базе података: Шта је релациона база података - предности над датотекама, начини креирања базе података, типови објеката (табела), типови веза између табела.
  • Database Server МySQL: начин рада МySQL –а, предности и недостаци, визуелни алати за администрацију МySQL базе.
  • Веб Сервер – Апач: шта је веб сервер и како ради, поређење са другим веб серверима, основна подешавања.
  • ПХП: конфигурисање, обнављање ХТМЛ-а, нарочито форми, спајање ПХП-а и ХТМЛ-а, ПХП типови променљивих, повезивање са базом, петље и грањања, низови, функције, сесије.
  • Неке корисне ПХП функције: увод у уграђене функције, функције за рад са електронском поштом, основне функције за рад са документима и фасциклама, функције за форматирање текста.

Трајање и организација

Тренинг укупно траје 30 школских часова. У договору са клијентом се одређује интензитет наставе а најчешће се организује у целодневној (8 часова) или полудневној (4 часа) варијанти.

Осим тога, за учеснике је обезбеђен и приступ Омегином порталу за електронско учење са додатним садржајима и активностима. Стандардно, они ту могу пронаћи материјале у различитим форматима (текст, видео и аудио запис), корисне линкове, упитнике и тестове за самопроверу знања. Такође, по потреби им се у онлајн окружењу могу организовати дискусије на форумима, рад на заједничком документу и сл. Ове додатне активности се спроводе уз асистенцију модератора.

Језик

Тренинзи се стандардно изводе на српском језику а по потреби се могу извести на енглеском.

Цена и услови плаћања

Цена тренинга по полазнику је 40.000,00 дин. + 18 % ПДВ. У случају већег броја полазника одобравамо посебне попусте а плаћање се може извршити у року од 30 дана од завршетка тренинга.


Како да закажете тренинг?

Најбржи начин да закажете тренинг јесте да нас контактирате телефоном на 011 30 34 353 или ел. поштом на адресу info@omega.rs како бисмо разменили све неопходне информације.