контакт тел. +381 (11) 3034 353  |  ел. адреса: info@omega.rs
Српски  |  English

Софтвер

Микеланђело Једноставност је крајње савршенство.

СофтверВеличина јесте битна али опет...

Већина нас, корисника стандардних програма (нпр. МС Ворда) углавном употребљава 10 % њихових могућности. Слична је ситуација и са осталим програмима из других области. Разлози за то су бројни али могу се издвојити два главна:

- Реално нам и не требају све могуће опције које је предвидио произвођач.
- Немамо времена да учимо или истражујемо шта све неки програм може.

„Велики“ али и локални играчи на тржишту софтвера се надмећу тиме што свака нова верзија може више од претходне и наравно више од конкуренције. То за собом повлачи потребу за новим хардвером, нову верзију оперативног система, дужу обуку корисника, обимније приручнике итд. Звучи ли вам ово познато? Ако не звучи Вама, онда сигурно звучи систем администратору у Вашем предузећу.

Како да ствари буду једноставније и мање коштају?

Развој хардвера и Интернет инфраструктуре нам омогућује да неке послове много лакше урадимо коришћењем специјализованих Интернет (Веб) апликација. Ова технологија пружа много могућности а овде бисмо издвојили следеће:

  1. Прилагођавање функционалности и изгледа програма Вашим потребама.
  2. Могућност да одржавање програма, ажурирање, подешавање и остале администраторске радње једноставно препустите произвођачу.

Ове чињенице омогућују да Ваша Интернет апликација буде не само једноставнија за употребу већ и много ефикаснија и јефтинија.

Кључ успеха

Сви смо чули за ону чувену „клијент је увијек у праву“. У Омеги сматрано да клијент није увек у праву али да зато увек и најбоље зна шта му треба. Са друге стране, ми знамо како Ваше жеље и потребе уобличити у рачунарски програм. Дурим речима, кључ за одличну Интернет апликацију је да свако ради оно што најбоље зна.

На грешкама се одлично учи

Без обзира колико претходне реченице звучале једноставно и тачно, из властитог искуства знамо да се врло често заборављају. Нпр. пре пар година смо развили један програм за врло познатог наручиоца сматрајући да је „клијент увек у праву“. Резултат: испунили смо сваку његову жељу иако су се добрано тицале и самог програмирања. Затим смо самоиницијативно додали (од вишка глава не боли?) брдо неких функционалности које су нама, лаицима за клијентову делатност изгледале баш корисно. Крајњи резултат: реално лоша апликација која не може да се развија, компликована за коришћење и скупа за одржавање.

Да ли смо нешто научили?

Јесмо. Уместо да се бавимо тиме шта и како програм треба да ради требало је да се бавимо оптимизацијом клијентових захтева и водимо рачуна о техничким детаљима. Ви најбоље знате шта Вам треба.

Крајњи резултат развоја (програм), првенствено треба да буде:

  1. Прилагођен: ради управо оно што клијенту треба.
  2. Једноставан за коришћење: има лако разумљив и ергономичан интерфејс.
  3. Уведен (имплементиран) у кратком временском року.

Уколико се слажете са овим закључцима сигурни смо да ће Вам наше апликације максимално помоћи у раду. Неки од задовољних корисника су Кока кола Хеленик, Ерсте банка, Фриком...

Омега конгрес

Конгресни систем

Контакт

ОМЕГА

Џорџа Вашингтона 12,
11000 Београд, Србија

тел. +381 (11) 30 34 353,
ел. адреса: info@omega.rs